Srpski   | English
Humanitarna akcija "Znanjem za sutra"

Humanitarno-dobrotvorna akcija "ZNANJEM ZA SUTRA" odvija se pod generalnim pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i uz podrške Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Gradonačelnika grada Beograda i mnogih drugih institucija. Takođe, Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije je partner akcije "Znanjem za sutra" od njenog samog osnivanja.

Program akcije je uključenje što većeg broja pripadnika socijalno najugroženijih i marginalizovanih kategorija našeg društva u svet informacionih tehnologija kroz besplatno školovanje za rad na računaru uključujući i primenjeno korišćenje Interneta kako za poslovnu, tako i za ličnu primenu. Znanja i iskustva stečena tokom ovog programa imaju za cilj da svakom svršenom polazniku omoguće lakše zaposlenje, odnosno bržu i bolju integraciju u društvo, bez obzira čime se u budućnosti budu bavili.

Za strane fondacije i diplomatska i konzularana predstavništva, akcija ce se odvijate pod nazivom "DIPLOMATIC OPEN-HEART ACTION".
 
Rekli su o akciji...


"Dobrotvorna akcija "Znanjem za sutra" predstavlja značajan doprinos uključivanju najugroženijih slojeva građana u svet savremene tehnologije, što će im pomoći u zapošljavanju i bržoj integraciji u društvo. Predsednik se sa zadovoljstvom pridružuje realizaciji ovog projekta kao generalni pokrovitelj, nada se da će projekat imati podršku velikog broja građana i pravnih lica i poziva sve koji imaju mogućnosti da pomognu ovu humanitarnu akciju da to i učine, jer će to omogućiti da ova akcija obuhvati veći broj polaznika."

  iz pisma prethodnog predsednika Republike Srbije Borisa Tadića
 


"Sa velikim zadovoljstvom sam primio informaciju da se humanitarna akcija pod nazivom "Znanjem za sutra", koja za cilj ima obezbeđivanje besplatne obuke za rad na računaru socijalno najugroženijih slojeva našeg društva, uspešno realizuje još od 2005. godine. S tim u vezi, veliko mi je zadovoljstvo što ovim putem mogu da izrazim svoju podršku daljoj realizaciji ove akcije."

  iz pisma Gradonačelnika grada Beograda Dragana Ðilasa
 


"Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije sa velikim zadovoljstvom podržava rad "Akademije Forum", a posebno humanitarnu akciju "Znanjem za sutra". S obzirom da računarska pismenost našeg društva nije na zavidnom nivou, ipak ohrabruje podatak da više od hiljadu polaznika čeka da se uključi u program akcije "Znanjem za sutra", i zato preporučujemo institucijama, ustanovama, organizacijama i preduzećima da se aktivno uključe u realizaciju ovog projekta."

  iz pisma direktora Narodne kancelarije predsednika Republike
 

"Ovo ministarstvo podržava akciju "Znanjem za sutra", jer takva akcija ima značaj ne samo za ciljnu grupu kojoj je namenjena, već i društvu u celini."
  iz pisma podrške Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije
 


"Visoko ceneći inicijativu koju ste pokrenuli, Ministarstvo spoljnih poslova izražava punu podršku naporima koje ulažete..."

  iz pisma podrške Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije
 


"Raduje nas i činjenica da već šestu godinu za redom nastavljate da sprovodite vašu akciju, što potvrđuje i nepodeljena podrška velikog broja značajnih državnih institucija. Kancelarija za evropske integracije predstavlja samo još jednu u nizu državnih institucija koja će pružiti punu podršku vašim naporima."

  iz pisma podrške Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije